18. 11. 2009.

Musaka klasična ali malo drugačija




Sastojci za 6 osoba:

1 kg krompira
1/2 kg praziluka
300 gr. ml. junećeg mesa
5 kom. jaja

Priprema

Praziluk očistiti i ostaviti samo beli deo, pa iseći na tanke kolutove, prodinstati na malo ulja, dok ne omekša(jedno 15 min.) Odvojiti dve kašike sa strane

Krompir očistiti, iseći na kolutove pa staviti na 10 min u proključalu i posoljenu vodu. Ocediti pa sipati u praziluk, blago promešati, posoliti, pobiberiti. Staviti u odgovarajuću namašćenu posudu.
One dve kašike odvojenog praziluka vratiti u tiganj, dodati mleveno meso pa kratko prodinstati da meso dobije lepu braon, boju, posoliti, pobiberiti. Preliti preko krompira.
Dva veća krompira izrendati pa posuti preko mesa.
Umutiti mikserom 5 komada jaja, pa preliti preko musake. Viljuškom izbockati musaku da jaja prođu do dna posude.




Zapeći u rerni na 220C oko 30 min.
Posluživanje
Jako se lepo seče, može se služiti i kao pita sečena na kocke.