29. 3. 2022.

Lisnate krem rolnice

Recept objavljen sad već davne 2011 god. Ponavljam ga zbog video recepta.

Hrskavo, kremasto, neodoljivo :)





Potrebno:

1 pakovanje lisnatog testa
100 gr. oraha
1 belance

Fil:

1 l mleka
2 pudinga od vanile
8 kašika šećera
1 vanilin
4 kašike gustina
100 ml. slatke pavlake
1 žumance

Šečer u prahu za posipanje


Priprema:

Lisnato testo rastanjiti na 2mm debljine, iseći trake dužine 20cm i širine 2. Svaku traku spiralno obmotati oko kalupa. Sa svih strana premazati belancetom i posuti seckanim orasima ili lešnicima. Peći 20 min na 180. ne otvarajući rernu.


Fil:

Prašak za puding izmešati sa  gustinom, dodati toliko mleka da se može lepo razmutiti, dodati žumance. U ostatak mleka staviti šečer i vanilin i pustiti da provri. Dodati puding i gusto skuvati. Prekriti puding prozirnom folijom i pustiti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku 
Puding će biti dosta gust pa ga dodatno umutiti mikserom dodajući 2-3 kašike slatke pavlake. Mikser isključiti pa ručno dodati ostatak slatke pavlake.
.
U špric sipati fil pa puniti rolnice od lisnatog testa. Posuti šećerom u prahu.



Jedina mana je što ne traju dugo  ;)

Savet:

Ukoliko kupite već razvučeno lisnato testo (Lidl) znajte da vam je to jedno pakovanje dovoljno za 10 rolnica. Dakle, više vam se isplati da kupite bilo koje drugo od 500 gr pa razvlačite sami. Od te mere će izaći otprilike 26 rolnica.



p.s.  kalupi za rolnice su napravljeni u kućnoj radinosti od faks rolni oblozenih papirom za pečenje (parola snadji se :)