10. 2. 2010.

Juneće rolnice u prelivu od rena


Vrlo ukusan obrok




Potrebni sastojci za 4 rolnice:

400 gr junećih šnicli od buta

4 šnite dimljene slanine

1 glavica crnog luka


Umak sa renom :

1/2 l jogurta

2 kašike brašna

2 kašičice rena (može i više po ukusu)

so, biber


Ovo je količina mesa za 2 osobe, po osobi 200 gr. mesa.


Priprema


Šnicle izlupati, posoliti, pa staviti tanji režanj dimljene slanine i kolut luka. Uviti rolnicu i zakačiti čačkalicom. Pržiti na malo ulja i na laganoj vatri, povremeno okrečući i po potrebi dodati malo vode. Dinstati oko 60 min. dok meso ne omekne.

Izvaditi rolnice sa strane, pa u istu masnoću dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti, dodati jogurt i dovesti do tačke ključanja ali ne da provri. Skloniti sa vatre i dodati ren po ukusu i malo peršuna.
Rolnice vratiti u umak.
Služi se uz integralni pirinač i barenu šargarepu.




16.11.2013
Ovaj recept je izabran za recept nedelje u blic zeni a kao nagradu Centar bele tehnike mi je dodelio Pica peć. Hvala puno svima na poverenju