Vrlo ukusan obrok
Potrebni sastojci za 4 rolnice:
400 gr junećih šnicli od buta
4 šnite dimljene slanine
1 glavica crnog luka
Umak sa renom :
1/2 l jogurta
2 kašike brašna
2 kašičice rena (može i više po ukusu)
so, biber
Ovo je količina mesa za 2 osobe, po osobi 200 gr. mesa.
Priprema
Šnicle izlupati, posoliti, pa staviti tanji režanj dimljene slanine i kolut luka. Uviti rolnicu i zakačiti čačkalicom. Pržiti na malo ulja i na laganoj vatri, povremeno okrečući i po potrebi dodati malo vode. Dinstati oko 60 min. dok meso ne omekne.
Izvaditi rolnice sa strane, pa u istu masnoću dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti, dodati jogurt i dovesti do tačke ključanja ali ne da provri. Skloniti sa vatre i dodati ren po ukusu i malo peršuna.
Rolnice vratiti u umak.
Služi se uz integralni pirinač i barenu šargarepu.
16.11.2013
Ovaj recept je izabran za recept nedelje u blic zeni a kao nagradu Centar bele tehnike mi je dodelio Pica peć. Hvala puno svima na poverenju