20. 2. 2010.

Rolnice od mesa sa kiselim kupusom

pravljenje podvarka na malo drugačiji način






Potrebno:
po osobi potrebno 200 gr. mesa


800 gr. šnicli od svinjskog buta

500 gr. kupusa ribanca

1 glavica luka

  





Priprema:

Meso izlupati, posoliti i pobiberiti.


Na malo ulja propržiti glavicu luka, dodati kupus ribanac pa ga dinstati kao i svaki drugi podvarak. Kad je gotov dodati mu malo aleve paprike i češanj belog luka.

Na svaku šniclu staviti nadev od kupusa pa uviti rolnicu, uvezati koncem ili pričvrstiti čačkalicama.
Dinstati ih na laganoj vatri dok meso ne omekne.
Služiti uz bareni krompir u ljusci, pire krompir, pečeni krompir/mogu se zajedno peći u rerni/ ili već ko kako voli.






pečeno u rerni



dinstano


Napomena: lepše su ipak dinstane, pečene u rerni su malo suvlje.