14. 2. 2010.

Pikantna jaja

malo drugačije i veoma ukusno, pogodno za doručak ili večeru





Potrebno za 8 korpica:

4 komada jaja
100 gr. kačkavalja
100 gr. pečurki
100 gr. mladog sira
2 kašike kisele pavlake
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice suvog peršuna
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice origana
malo soli

za premaz:

1 kesica pizza kečapa
100 gr. kačkavalja






Kačkavalj izrendati na najsitnije, pečurke naseckati, sir izgnječiti. Ulupati 4 belanca, dodati jedno po jedno 4 žumanca pa ručno dodavati sve ostale sastojke, po ukusu posoliti.

Veće korpice staviti u mufin kalup, i u svaku sipati po 2 kašike fila. Staviti da se peče na 180C dok ne dobije lepu braonkastu boju. Izvaditi, na svaku staviti kašičicu kečapa i rendani kačkavalj pa vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.