8. 6. 2020.

Bavarske perece



Preukusne, probajte! 


Potrebno:

450g belog brašna
kašičica suvog kvasca
1 kašičice šećera
250 ml tople vode
1 ravna kašičica soli

3 litre vode
60g sode bikarbone

*U posudu staviti kašiku brašna, dodati kvasac i šećer, 150ml tople vode,  promešati i ostaviti na toplom 10 minuta.

*U preostalo brašno sipati nadošli kvasac i ostatak vode,  pa zamesiti meko testo. Ostaviti testo da narasta 1h. 

*Premesiti testo, rastanjiti na 3mm debljine, pa modlicom za perece vaditi testo. 

*U proključalu vodu sa sodom bikarbonom stavljati perece, kuvati par sekundi sa jedne i druge strane, pa stavljati u pleh. 

*Peći na 220 stepeni  oko 20 min. dok ne dobiju lepu prepoznatljivu boju.

Prijatno!