Jedan lep ručak :)
Potrebni sastojci za 4 rolnice:
400 gr junećih šnicli od buta
4 šnite dimljene slanine
1 glavica crnog luka
Umak sa renom :
1/2 l jogurta
2 kašike brašna
2 kašičice rena (može i više po ukusu)
so, biber
Priprema
Šnicle izlupati, posoliti, pa staviti tanji režanj dimljene slanine i kolut luka. Uviti rolnicu i zakačiti čačkalicom. Dinstati na malo ulja i na laganoj vatri, povremeno okrečući i po potrebi dodati malo vode, oko 60 min. dok meso ne omekne.
Izvaditi rolnice sa strane, pa u istu masnoću dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti, dodati jogurt i dovesti do tačke ključanja ali ne da provri. Skloniti sa vatre i dodati ren po ukusu i malo peršuna.
Rolnice vratiti u umak.
Služi se uz integralni pirinač i barenu šargarepu.
p.s. Hrono varijanta
Sve isto samo za preliv umesto pšeničnog koristiti razeno brašno. Ja sam jednom nedeljno koristila pavlaku ili jogurt u jelima za ručak, vi ne morate.Služiti uz kuvanu kinou ili proso.
Prijatno!
Potrebni sastojci za 4 rolnice:
400 gr junećih šnicli od buta
4 šnite dimljene slanine
1 glavica crnog luka
Umak sa renom :
1/2 l jogurta
2 kašike brašna
2 kašičice rena (može i više po ukusu)
so, biber
Priprema
Šnicle izlupati, posoliti, pa staviti tanji režanj dimljene slanine i kolut luka. Uviti rolnicu i zakačiti čačkalicom. Dinstati na malo ulja i na laganoj vatri, povremeno okrečući i po potrebi dodati malo vode, oko 60 min. dok meso ne omekne.
Izvaditi rolnice sa strane, pa u istu masnoću dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti, dodati jogurt i dovesti do tačke ključanja ali ne da provri. Skloniti sa vatre i dodati ren po ukusu i malo peršuna.
Rolnice vratiti u umak.
Služi se uz integralni pirinač i barenu šargarepu.
p.s. Hrono varijanta
Sve isto samo za preliv umesto pšeničnog koristiti razeno brašno. Ja sam jednom nedeljno koristila pavlaku ili jogurt u jelima za ručak, vi ne morate.Služiti uz kuvanu kinou ili proso.
Prijatno!