10. 6. 2020.

Najukusnija pita sa višnjama


Najukusnija pita sa višnjama koju sam imala prilike da probam. Preporuka je da se jede topla sa kuglom sladoleda od vanile :)





Potrebno: 450 gr. brašna 5 kašika šećera 100 ml ulja 100 ml mleka 180 gr kisele pavlake 1 prašak za pecivo Fil 400 gr očišćenih višanja 5 kašika šećera 4 pune kašike gustina (80gr) 500 ml soka od višanja Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka pa ostaviti u frižider na 15 minuta, taman dok se ne skuva fil.
Od pripremljene količine soka odvojiti oko 100 ml i razmutiti gustin. U ostatak dodati šećer i pustiti da provri. Sipati gustin i kuvati na srednjoj temperaturi 3/6 dok se tečnost ne zgusne, oko 8 minuta. Skloniti sa vatre i dodati oceđene višnje. Testo izvaditi iz frižidera, premesiti i podeliti na dva dela. U kalup staviti papir za pečenje, možete ga i obložiti sa strana. Staviti prvi deo testa, preko toga puding od višanja i preko ponovo razvučeno testo. Peći oko 45 min. na 180C.
Jesti toplo uz kuglu sladoleda :) Prijatno!