15. 6. 2020.

Knedle sa malinama




Ja sam "domaćica" koja vikendom ponajmanje boravi u kući, a porodica baš tada dobija inspiraciju da osmisli moj boravak u kuhinji, iz tog razloga se dovijam da svako bude srećan i zadovoljan. Za ovaj recept koristila sam Minjin recept za knedle  i zaista je fantastičan.

Original recept:

"U 1/2 l vode stavim pola kašičice soli i kockicu margarina (veličina oraha). Kada provri,sipam pire iz kesice.Kupujem čačanski pire u plavoj kesici od 120 gr. i on mi je  najbolji. Kada se pire prohladi,dodam 150 gr brašna. Odvojim kuglicu,rastanjim,stavim džem i nakon toga mokrim rukama oblikujem knedle (ovog puta sam izvadila višnje iz zamrzivača  i baš su njami). U kipuću vodu spuštam knedle i kada isplivaju na površinu,pustim još minut dva da se kuvaju. U međuvremenu na malo ulja propržim 2 pune kašike griza ili prezli i u to vadim knedle.Preko njih pospem šećer,a ponekad i orahe"




Koristila sam ovaj pire krompir kupljen u Idei.

Jedino što sam promenila u receptu je što sam od 150 gr. brašna oduzela dve pune kašike i dodala 2 kašike griza.

Količina malina zavisi od količine knedli. Na svaki komadič testa stavljala sam kafenu kašičicu malina (bile su sitne), sipala malo šećera preko i formirala knedlu. Stavljati u ključalu vodu i kuvati dok ne isplivaju na površinu. 
Zagrejati 5 kašika ulja, ubaciti 200 gr prezli i kratko upržiti vodeći računa da ne izgore. Knedle uvaljati u prezle i stavljati u činiju. 

Preliv od malina:
200gr malina
4 kašike šećera
Malo vode

Šećer I vodu kuvati par minuta pa dodati maline. Dovoljno je pola minuta kuvanja. Ne mešajte ih, samo protresite lagano šerpicu. Prilikom serviranja prelijte preko knedli :) 

Prijatno!