Divna sočna torta od kestena
Sastojci :
kora
1 1/2 šolja šećera
1/2 šolje ulja
3 komada jaja
1 1/2 šolja griza
1 šolja mlevenih oraha
1/2 šolje seckanih oraha
1 šolja mleka
2 kašike kakaa
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
5 komada izrendanih neoceđenih jabuka
izrendana korica pomorandže
fil:
250 gr. kestena
125 gr putera
200 ml slatke pavlake
100 gr. čokolade za kuvanje
100 gr. oraha za posipanje
Priprema:
Sve sastojke za koru sjediniti i ispeći koru u plehu od rerne, preseći na pola i po njima iscediti sok od pomorandže.
Slatku pavlaku staviti u šerpicu i zagrevati vodeći računa da ne proključa. Dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ohladiti. Mikserom ulupati u šlag, Umutiti puzter i kesten pa sjediniti sa čokoladnim šlagom..
Koru pramazati polovinom fila, staviti drugu koru pa ostatak fila.
Može se umutiti i kesica šlaga, pa ređati kora-fil-šlag-kora, fil- ml. orasi ili opet šlag.
Posuti mlevenim orasima. Praviti dan-dva ranije.