Šta ima tako čarobno u njima ne znam ali ih prosto obožavaju. Spremljene malo drugačije a ukus čak šta više odličan. Dobro je napraviti duplu meru i ostaviti u zamrzivač pa uzimati po potrebi.
Potrebno:
1/2 kg viršli
300 gr. sira
2 jaja
1 pakovanje kora za gibanicu /500 gr
2 kašike pavlake
1/2 praška za pecivo, malo ulja i vode
Priprema:
Sir izgnječiti pa mu dodati jaja i pavlaku, malo posoliti. Viršle podeliti na dva dela.
Kore iseći na 4 dela. Uzimati po dve kore, svaku poprskati mešavinom ulja, vode i praška za pecivo.
Premazati kašičicom nadeva od sira, staviti polovinu viršle, preklopiti krajeve pa zaviti rolnicu.
Utrošiti sav materijal.
Rolnice peći na vrelom ulju dok lepo ne porumene sa svih strana, ostaviti na salvet ili krpu da se "ocede"
od viška ulja, pa servirati.