Svratih skoro sa decom u Mek na njihov daleko čuveni sladoled kad videh da prodaju pohovani kačkavalj u o obliku srca. Klinci krenuše da me ubeđuju: "kupi nam kevo, ajde da vidimo kakvi su"! Ajde, rekoh, da vidimo i to čudo ( a milion puta kod kuće sam pravila to isto) . Kad ono samo pet komada u pakovanju a cena paprena.
Meni stvarno nije jasno šta ima tako magično u toj hrani kad deca tamo naprosto hrle, siti se istroše i ostanu gladna. Kažem ja njima idemo mi lepo našoj kućici pa ćemo napraviti potpuno iste.
Tako su zapravo nastali ovi, ja sam im samo još dodala šunku
Sastojci:
200 gr. kačkavalja (gauda, trapist) narezan na listiće
50 gr. šunke /tanko isečene
brašno, prezle
2 jaja
Svako srce uvaljati u brašno, umočiti u jaje pa u prezle i pržiti na vrelom ulju. Ostaviti na salvet da se ocedi. Služiti toplo.