Lepe i dekorativne, za sve prilike - od lagane večere do predjela za sve vaše svečanosti.
Izuzetno ukusne, hrskave spolja, mekane iznutra. Ove lepe i dekorativne ružice možete praviti i u slatkoj varijanti. Odlične za laganu večeru ili predjelo za neku svečanu priliku. Isprobajte i napišite mi u komentaru kako su vama ispale i sa čime ste ih pravili.
Potrebno:
1/2 kg tankih kora za pitu
400 gr sitnog sira ili nekog po vašem izboru
120 gr šunke, pečenice
kečap
mešavina ulja i kisele vode (pola-pola) za premazivanje kora
Praviti ružice kao što je prikazano u videu i puniti ih željenim filom.
Staviti u podmazan kalup, svaku odozgo premazati mešavinom kisele vode i ulja, posuti susamom i peći na 180C dok lepo ne porumene. Kod mene je za to bilo potrebno 20 min. Izvaditi iz rerne, poprskati malo vodom i pokriti krpom da odstoje 15-ak minuta. Servirati i uživati!
Prijatno!
Ako vam se dopada video recept molim vas zapratite moj kanal. Besplatno je, vaš samo jedan klik meni puno znači :)
- Bonus recept
Svaku koru možete premazati ovim namazom, uviti u ružicu pa puniti nekim omiljenim nadevom kao kod svake pite ( meso, praziluk, sir). Gotove ružice premazati i odozgo pa staviti da se peku na 180C dok lepo ne porumene.
Premaz:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Bonus recept 2
Ispečene ružice kad izvadite iz rerne preliti sa ovim sosom:
2 kisela mleka
5-6 češnjeva iseckanog belog luka
Pomešati i preliti preko ružica. Pustiti ih 15-ak min da kore ušiju preliv.
Možete me pratiti i na instagramu:
https://www.instagram.com/kuhinjica_svastarica/