3. 3. 2022.

Hrskave dekorativne ružice

Lepe i dekorativne, za sve prilike - od lagane večere do predjela za sve vaše svečanosti.






Izuzetno ukusne, hrskave spolja, mekane iznutra. Ove lepe i dekorativne ružice možete praviti i u slatkoj varijanti. Odlične za laganu večeru ili predjelo za neku svečanu priliku. Isprobajte i napišite mi u komentaru kako su vama ispale i sa čime ste ih pravili.

Potrebno:

1/2 kg tankih kora za pitu
400 gr sitnog sira ili nekog po vašem izboru
120 gr šunke, pečenice
kečap
mešavina ulja i kisele vode (pola-pola) za premazivanje kora

Praviti ružice kao što je prikazano u videu i puniti ih željenim filom. 
Staviti u podmazan kalup, svaku odozgo premazati mešavinom kisele vode i ulja, posuti susamom i peći na 180C dok lepo ne porumene. Kod mene je za to bilo potrebno 20 min. Izvaditi iz rerne, poprskati malo vodom i pokriti krpom da odstoje 15-ak minuta. Servirati i uživati!

Prijatno!

Ako vam se dopada video recept molim vas zapratite moj kanal. Besplatno je, vaš samo jedan klik meni puno znači :)






  • Bonus recept 
Svaku koru možete premazati ovim namazom, uviti u ružicu pa puniti nekim omiljenim nadevom kao kod svake pite ( meso, praziluk, sir). Gotove ružice premazati i odozgo pa staviti da se peku na 180C dok lepo ne porumene.

Premaz:

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta brašna
  • 1 kesica paška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Bonus recept 2

Ispečene ružice kad izvadite iz rerne preliti sa ovim sosom:

2 kisela mleka
5-6 češnjeva iseckanog belog luka
Pomešati i preliti preko ružica. Pustiti ih 15-ak min da kore ušiju preliv.

Možete me pratiti i na instagramu:

https://www.instagram.com/kuhinjica_svastarica/