Divne, lagane (samo na prvo probanje). U suštini ima tu par veoma kaloričnih sastojaka, pa ne valja preterivati. Iako traže repete ne dajte se i budite umereni :)
Za 8 palačinki
(u ovom receptu nema jaja)
2 čajne šolje brašna
2 čajne šolje mleka
Prstohvat soli
1kk sirćeta
5kašika ulja
po potrebi voda
Fil:
50 gr dimljene slanine
1/2gl crvenog luka
200 gr pečurki
3 kašike kisele pavlake
2 češnja belog luka
Svež ili suvi peršun
Na vrlo malo ulja zapeći kratko slaninu, izvaditi. Ubaciti luk, pržiti dva minuta, pa ubaciti izrendane pečurke, posoliti. Dinstati 2-3 min. Pustiti da se ohladi, pa dodati 3 kašike kisele pavlake i pečenu slaninu.
Ispeći palačinke. Spajati filom po dve palačinke. Odozgo ukrasiti mešavinom kisele pavlake i jogurta, staviti kečap i posuti peršunom. Palačinke možete servirati uobičajeno, svaku namazati filom od pečurki i urolati.
Prijatno!