1. 3. 2022.

Lagana večera: Palačinke sa pečurkama


Divne, lagane (samo na prvo probanje). U suštini ima tu par veoma kaloričnih sastojaka, pa ne valja preterivati. Iako traže repete  ne dajte se i budite umereni :)



Za 8 palačinki 

(u ovom receptu nema jaja)

2 čajne šolje brašna

2 čajne šolje mleka

Prstohvat soli

1kk sirćeta

5kašika ulja

po potrebi voda


Fil:

50 gr dimljene slanine

1/2gl crvenog luka

200 gr pečurki

3 kašike kisele pavlake

2 češnja belog luka

Svež ili suvi peršun


Na vrlo malo ulja zapeći kratko slaninu, izvaditi. Ubaciti luk, pržiti dva minuta, pa ubaciti izrendane pečurke, posoliti. Dinstati 2-3 min. Pustiti da se ohladi, pa dodati 3 kašike kisele pavlake i pečenu slaninu.

Ispeći palačinke. Spajati filom po dve palačinke. Odozgo ukrasiti mešavinom kisele pavlake i jogurta, staviti kečap i posuti peršunom. Palačinke možete servirati uobičajeno, svaku namazati filom od pečurki i urolati. 

Prijatno!