9. 3. 2022.

Lagana čorbica sa tunjevinom




Dobra zamena za riblju čorbu. Odlična, još ako joj dodate čili papričicu... mmmm!. 


Idemo na recept. Jednostavan, lako, može svako :)


Potrebno:

1 konzerva tunjevine sa povrćem

2 češnja belog luka

pola glavice crnog luka

2 šargarepe

aleva paprika 1kašika ravna

400 ml soka od paradajza

700 ml vode

Kocka za supu

Kašika griza

Kašičica šećera

Malo maslinovog ulja

Peršun


Priprema:

Luk, beli luk, šargarepu iseckati pa staviti u šerpu i dinstati na malo maslinovog ulja nekih 10-ak min. Dodati alevu papriku, so, biber. Dodati paradajz sok, kašičicu šećera. Naliti vodom. Ubaciti rendani krompir. Poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi 30 min.

Ubaciti kašiku griza, kuvati još 10-ak minuta. Na samom kraju dodajte tunjevinu, neka baci jedan ključ i isključite plotnu. Dodajte peršun i mirođiju.

I, to je čitava mudrost! 

Probajte! 

Prijatno!