Dobra zamena za riblju čorbu. Odlična, još ako joj dodate čili papričicu... mmmm!.
Idemo na recept. Jednostavan, lako, može svako :)
Potrebno:
1 konzerva tunjevine sa povrćem
2 češnja belog luka
pola glavice crnog luka
2 šargarepe
aleva paprika 1kašika ravna
400 ml soka od paradajza
700 ml vode
Kocka za supu
Kašika griza
Kašičica šećera
Malo maslinovog ulja
Peršun
Priprema:
Luk, beli luk, šargarepu iseckati pa staviti u šerpu i dinstati na malo maslinovog ulja nekih 10-ak min. Dodati alevu papriku, so, biber. Dodati paradajz sok, kašičicu šećera. Naliti vodom. Ubaciti rendani krompir. Poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi 30 min.
Ubaciti kašiku griza, kuvati još 10-ak minuta. Na samom kraju dodajte tunjevinu, neka baci jedan ključ i isključite plotnu. Dodajte peršun i mirođiju.
I, to je čitava mudrost!
Probajte!
Prijatno!